A világtól elbújva pihenne?

Mocsolád nem csak a Bánó kastélyt jelenti, hanem mindent, ami a kastély környéke nyújthat. Somogy legszebb dombjait, a legkedvesebb embereket, séta- és túralehetőségeket, az érintetlenség és a lehetőségek egy érdekes keverékét. Annak a bizonyos harmóniának a tágabb léptékét, amit a kastélyban valósítottunk meg.

 

Testi-lelki kikapcsolódás kastélyunkban

Mini wellness részlegünkben meleg vizű jacuzzi és infra szauna nyújt felüdülést, fitnesztermünkben pedig vadonatúj kondigépek állnak vendégeink rendelkezésére.

Együtt a család

Kastélyunkban együtt csocsózhat és pingpongozhat az egész család, a gyerekek pedig a trambulint és a kastélypark szabadtéri játszóterét is nyugodtan birtokba vehetik.

A jószágfarm

Büszkék vagyunk jószágfarmunkra, melynek lakói nagy népszerűségnek örvendenek vendégeink körében is. Baromfiudvarunkon tyúkok, kacsák, libák élnek, bárányaink bio fűnyíróként szabadon legelésznek az udvaron, Pompás és Bolygó, a két pónink pedig a kastély melletti hatalmas füves területet birtokolhatják. Nem feledkezhetünk meg kutyáinkról, Hektorról és Mazsoláról sem, akik már évek óta Kastélyunk lakói és rendbiztosai, és nem utolsó sorban vendégeink nagy kedvencei.

A kastélypark

Az elmúlt évtizedek viharai sajnos nem kímélték a Kastély 3 hektáros parkját sem, ezért a felújítás során nagy gondot fordítottunk arra, hogy újra sok-sok árnyas fa, gondozott pázsit és számtalan színes virágzó növény idézze vissza az eredeti állapotokat, hogy az év minden szakában megmutathassa szépségét és elfeledtethesse a rohanó hétköznapokat.... A park a sudár gesztenye- és ginkgo fák, a csodálatos rózsaszigetek és egyéb virágszépségek mellett egy saját veteményes- és fűszerkertnek is helyet ad, az ott termett alapanyagokat konyhánk is felhasználja. Lekvárjaink, gyümölcsös köreteink, salátáink gyümölcseit is részben ez a kert adja: ribizli, fekete ribizli, málna bokraink mellett még kiwit is nevelgetünk.

A halastó

A kastélypark gyöngyszeme a félhektáros halastó, amelyet a környék patakjai látnak el folyamatosan friss vízzel és a telepítéseknek köszönhetően igen gazdag a halállománya. Pontyok, csukák, termetes amurok és keszegfélék várják kihívóikat egészen a fagyok beálltáig.

Lovas szolgáltatások

Lóval érkező vendégeink számára, a lovas turizmus támogatás érdekében a Kastély mellett található felújított istálló épületben korszerű, minden kényelmi funkcióval ellátott lovas boxokat is kialakítottunk, ahol vendégeink lovai is teljes körű ellátásban részesülhetnek. Az érintetlen természeti szépségekben bővelkedő környék így lóhátról is bejárható...

 

Vissza a bejegyzésekhez

Ajánlatkérés