Őszi gyógynövényes hétvége

A gyógynövények hétvégéje a Bánó Birtokon

2018. október 5-7.

A Bánó Birtokon első alkalommal rendezünk meg egy olyan tematikus hétvégét, amelynek főszereplői a gyógynövények és a hozzájuk kapcsolódó természetes gyógymódok lesznek. Sebestyén Bence fitoterapeuta vezetésével vendégeinket bevezetjük a gyógynövényekhez kapcsolódó évezredes tudás rejtelmeibe, amely bemutatva az ősi-új szemléletet, segíthet egészségesebben élni és elindulni akár az életmódváltás útján is.

Hétvégénk célja, hogy hazatérve vendégeink akár otthon is alkalmazni tudják az itt elsajátított tudást és módszereket. Szakértőnk személyre szabott gyógynövény- terápiás tanácsokkal, gyógymódokkal is vendégeink rendelkezésére áll, így bizalmas környezetben bárki nyugodtan felteheti kérdéseit, legyen szó akár életmódváltásról, egészségügyi problémákról vagy egyéni „gyógynövény-kosarak” összeállításáról.

 

Részletes szakmai program

Október 5. péntek

A program kezdete: 18:00 óra

Sebestyén Bence fitoterapeuta ismeretterjesztő előadást tart a gyógynövények világáról, használatáról és a szervezet öngyógyító mechanizmusáról. (kb. 2 óra)

Étkezés: vacsora

 

Október 6. szombat

A program kezdete: 9:00 óra

Délelőtt gyógynövény felismerő és gyűjtő túrára indulunk a közeli erdőkbe és rétekre. Bízunk a szép, napsütéses őszi időjárásban, de eső esetére érdemes esőálló öltözettel: vízálló cipővel, nadrággal, esőkabáttal készülni. Javasoljuk, hogy a gyógynövények gyűjtéshez hozzanak egy jól szellőző kosarat is kedves vendégeink! (kb. 2 óra)

Délután a begyűjtött gyógynövények feldolgozásának gyakorlati műhelymunkája kezdődik: szárítás, olajos kivonatok és tinktúrák készítése. (kb. 3 óra)

A nap szakmai részét egy izgalmas előadás zárja az életmódváltás pozitív hatásairól, valamint a mikróbák titokzatos világáról, amelyek hozzásegíthetnek bennünket az egészséges mindennapokhoz. (kb. 2 óra)

Étkezések: reggeli, könnyű ebéd és vacsora

 

Október 7. vasárnap

A program kezdete: 9:00 óra

A hétvége záróprogramja egy újabb séta lesz a szép somogyi tájakon, amely ismét a gyógynövény felismerés jegyében zajlik, a begyűjtött növényekből pedig herbáriumot készítünk. (kb. 3 óra)

Étkezés: reggeli

 

A programot minimum 15 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

A szabadtéri programokat befolyásolhatja az aktuális időjárás, ezért a programváltoztatás jogát fenntartjuk! Köszönjük megértésüket.

 

Árak

Szállással

Kétágyas szobában 28.000 Ft/fő

Egyágyas szobában: 35.000 Ft/fő

 

Az ár tartalma:

  • tanfolyam díja
  • szállás 2 éjszakára
  • teljes ellátás (pénteki vacsora, szombati reggeli, könnyű ebéd és vacsora, vasárnapi reggeli), ételeinkbe belecsempésszük ismert, kedvelt gyógynövényeink ízvilágát is

 

Szállás nélkül - a környéken lakóknak

Tanfolyam részvételi díj: 8.000 Ft/fő

Ebéd: 4.000 Ft/fő

Vacsora: 4.000 Ft/fő

 

Jelentkezéskor kérjük, tüntessék fel a szállással, illetve étkezésekkel kapcsolatos igényeiket! Köszönjük!


 

XXI. századi szintetikus világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a természet felé fordulás, a természetes gyógymódok iránti érdeklődés, ami nem első sorban a modern orvostudománnyal szembeni bizalomvesztés miatt lett divatos trend, inkább azért, mert nagyobb figyelmet fordítunk saját testi és lelki egészségünk és a bennünket körülvevő természetes környezet iránt. És ez végre egy olyan jó trend, amivel jobbá is tehetjük a világot.

A gyakorlatorientált foglalkozások során:

  • fitoterapeutánkkal közösen indulunk a közeli erdőkre és mezőkre gyógynövény felismerő és -begyűjtő sétákra;
  • megismerjük és kipróbálhatjuk a tartósítási- és kivonatolási technikákat;
  • olyan gyakorlati praktikákat sajátíthatunk el, amelyeket könyvből nem lehet megtanulni;
  • megismerünk gyógynövényalapú recepteket;
  • a begyűjtött növényfajtákat dokumentáljuk és fotó-herbáriumot is készítünk.

 

Jelentkezés

Web

www.banobirtok.hu

a kapcsolat felvételi űrlap kitöltésével

Email

banobirtok@banobirtok.hu

Telefon

06 30 210 60 26

 

Szeretettel várjuk jelentkezését!

 

 

 

 

Ajánlatkérés